Feest-Uitje.nl

Schoolreis

Schoolreis Attractiepark Schoolreisje Dierentuin

Home

IJs- en activiteitenboerderij G. van Herk - Loosdrecht (NH)


IJs- en activiteitenboerderij Van Herk is een echt melkveebedrijf in het gezellige watersportdorp Oud Loosdrecht. Melk is de basis van ons boerderij-ijsen de boerderij is het uitgangspunt van onze activiteiten. U kunt bij ons terecht voor o.a.boerderijfeesten, boerengolf, kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, personeelsuitjes, groepsuitjes, bedrijfsuitjes, verenigingsuitjes, verjaardagen, familiedagen, familieuitjes, kinderfeesten, schoolexcursies, educatieve schoolreisjes, boerderijwinkel, ijscowagenverhuur, pony`s verzorgen, ponyrijden, koe melken, skelteren, dieren verzorgen, tractor rit, trampoline, spelen in het hooi, pannenkoeken eten, hooi & slapen.

Schoolexcursies
Wij hebben veel ervaring met leuke, leerzame excursies voor de onder-, midden- en bovenbouw.

Kom met je klas naar de koe
Laat je leerlingen ervaren waar de melk en de eieren vandaan komen en kom een ochtend op de boerderij.
Tijdstip: 's ochtends tussen half 10 en half 12.
Woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend.
Informeer naar onze mogelijkheden.

Schoolreizen
Voor een schoolreis maken wij een speciaal programma, passend bij de leeftijd. Het is een programma voor een halve dag, heel leuk te combineren met imkerij (dicht bij ons) of een speeltuin, die ook op 5 autominuten afstand van ons bedrijf is.
Speeltuin: De Zoutkeet.

U bent op ons erf op eigen verantwoordelijkheid!


www.ijsboerderijvanherk.nl
 


IJsboerderij van Herk

Activiteitenboerderij van Herk

 

 

Dierenpark Emmen - Emmen (D)


Met de hele klas naar Dierenpark Emmen is voor leerlingen en begeleiders een fantastisch dagje uit. Jonge olifantjes, giraffes en aapjes zijn voor jong en oud altijd leuk om mee te maken.

Dierenpark Emmen is een van de mooiste dierentuinen van Nederland. Je komt écht heel dicht bij de dieren. Dat maakt het extra spannend! Bijzonder zijn de grote natuurlijke groepen. Olifant Radza bijvoorbeeld met een kudde van maar liefst 13 olifanten en de grote kolonie van 125 mantelbavianen. Dankzij het leven in een natuurlijke groep, gaan olifanten ravotten, impala’s sierlijke sprongen maken en bavianen ruziën, net als in het wild en daar is het Dierenpark Emmen om te doen.

Kom op ontdekkingsreis in Dierenpark Emmen

Naast een regulier bezoek biedt Dierenpark Emmen voor scholen ook diverse educatieve mogelijkheden om het park te ontdekken. Kinderen kunnen op een leuke en speelse manier hun eigen ontdekkingsreis maken. Ook zijn er diverse speelmogelijkheden in het park, zoals de grote speeltuin bij de kinderboerderij en de overdekte speelexpeditie Yucatán. Kortom: er is altijd wát te beleven in Dierenpark Emmen!

Schoolreis op maat
(basisonderwijs en voortgezet onderwijs)

Zo veel scholen, zo veel kinderen en nog meer wensen. Om die reden kun je je schoolreisje bij Dierenpark Emmen op maat laten maken, dus helemaal bij jouw wensen laten aansluiten. Je kunt samen met ons de inhoud bepalen, maar ook daaromheen kunnen we misschien nog meer voor je betekenen. Je kunt bijvoorbeeld voorafgaand aan het schoolreisje een ambassadeur op school laten langskomen om vooraf in de stemming te komen of te koppelen aan een project. Ook op het gebied van vervoer van en naar het park kunnen we je bijvoorbeeld van dienst zijn.

Schoolreispaketten
(basisonderwijs en voortgezet onderwijs)

Op basis van de populaire activiteiten hebben wij een pakket voor het basis- en het voortgezet- en hoger onderwijs samengesteld. Op deze manier heb je een super leuke dagbesteding die bovendien gemakkelijk uitgebreid kan worden met horeca. Zo heb je een totale schoolreis in een handomdraai geregeld. We doen er namelijk graag alles aan om jullie een onbezorgde schoolreis te bezorgen.

www.dierenparkemmen.nl
 


Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen

 

 

Het Muiderslot - Muiden (NH)


Het Muiderslot is een echte middeleeuwse waterburcht: een vierkant kasteel met een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten. Het kasteel staat in Muiden (NH), aan de rivier de Vecht en aan het IJmeer, de vroegere Zuiderzee.

Jaarlijks bezoeken zo'n 20.000 schoolkinderen het Muiderslot.

De meeste kinderen komen uit het basisonderwijs maar ook voor het voortgezet onderwijs hebben wij een interessant aanbod. Projecten op maat, theatervoorstellingen en de jaarlijkse poëziewedstrijd Kasteeljuweel. Daarnaast is er de rondleiding door de Gouden Eeuw die tegen een meerprijs gereserveerd kan worden.

Schoolreis of excursie naar het Muiderslot

Een bezoek aan het Muiderslot kent vier onderdelen: de Torenroute, de Ridderroute, de Valkenier (dinsdag tot en met vrijdag) en de Tuinen. Deze vier hoofdthema's staan in de speurtocht voor kinderen die bij een toegangskaartje is inbegrepen.

www.muiderslot.nl
 


 

 

Slot Loevestein - Poederoijen (ZH)


Slot Loevestein ligt op een unieke plek. Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde.
Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad. Als Staatsgevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Juist door dit militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuurlandschappen van Nederland. Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken.

Leukste schoolreisje ooit

Wil je met de klas naar Loevestein? Buiten de openingstijden worden voor scholen rondleidingen door het kasteel gegeven!
In een uur wordt de geschiedenis van Loevestein verteld van de middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog.
Natuurlijk bezoek je ook de kamer waar Hugo de Groot gevangen zat. Lekker zelf het kasteel bezoeken en met een speurtocht de geschiedenis uitpluizen kan ook. Er is altijd een gids aanwezig die verhalen vertelt en je op weg kan helpen! Combineer een bezoek aan Slot Loevestein met diverse andere activiteiten, zoals de GPS Geuzentocht of struintocht met Expeditie Loevestein. Ook leuk: lekker spelen in het indoor speelparadijs Kids Castle in Hedel of naar een boerderij om te zien waar melk vandaan komt. De dag is compleet met een lekkere lunch of vervoer naar Loevestein per bus of per boot.

www.slotloevestein.nl
 


Slot Loevestein

 

 

Diergaarde Blijdorp - Rotterdam


Dierentuin en educatie; is dat een logische combinatie? Diergaarde Blijdorp vindt van wel. Waar anders dan in een dierentuin kunnen de bezoekers zoveel leren over allerlei diersoorten? Wat kunnen wij scholen allemaal bieden?

Schoolreis in Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp is uitgegroeid tot een van de mooiste dierentuinen van Europa. En hiermee tot de coolste schoolreisbestemming van Nederland. Ga kopje onder in het geheel overdekte Oceanium of sta je neus aan neus met de ijsberen: dichterbij durf je niet! Ga ook op bezoek bij Bokito en zijn familie en laat daarna jullie 'aapjes' los in de Oewanja Kinderjungle (speeltoren): klauter 14 meter hoog en roetsj door de slurven naar beneden.

School-educatie in Diergaarde Blijdorp
Een live-ontmoeting met actieve dieren is leuker en leerzamer dan welke dierenfilm of welk dierenboek ook! Doordat scholieren tijdens een dagje dierentuin veel leren over dieren en planten, gaan ze het belang inzien van alle inspanningen om de natuur te beschermen. Graag ondersteunen wij dit kijkplezier met leuk en uitdagend lesmateriaal...

www.diergaardeblijdorp.nl
 


Diergaarde Blijdorp

 

Home